TikTok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

TikTok Hesap Silme

TikTok hesap silme işlemi, TikTok uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. TikTok hesap silme, hesap dondurma sonrasında eğer hesap kalıcı olarak silinir ise; daha sonrasında hesaba veya hesap ile ilgili herhangi bir bilgiye erişmenin mümkün olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Günümüzde TikTok’un popülerliği gitgide artmaya başlasa da; insanlar belirli bir kullanım sonrasında TikTok’tan sıkılmakta ya da farklı sebeplerden ötürü TikTok’u silmek istemektedirler. TikTok başkasının hesabını silmek istiyorsanız karşıdaki kişinin TikTok politikasını ihlal etmesi gerekmektedir. Dünyada çok kullanılan bir video paylaşım uygulaması olsa da kullanmayı tercih edenler kadar kullanmamayı tercih edenler de çok fazla sayıdadır. TikTok uygulamasını kullanmayı bırakmak isteyenlerin hesaplarını istedikleri zaman silebilmeleri mümkün olmaktadır.

TikTok Hesap Silme Kalıcı Olarak Hesabın Silinmesini Sağlar Mı?

TikTok hesabını kalıcı olarak silmek mümkündür. Ancak bunun yapılabilmesi için TikTok uygulaması üzerinden hesabı silmek için işlem yapılması ve 30 gün beklenmesi gerekmektedir. Hesabını silmek isteyen kullanıcı eğer uygulamadan hesabı sil butonuna tıkladıktan sonra 30 gün içerisinde hesabına giriş yaparsa, hesabını silmekten vazgeçti olarak anlaşılmaktadır. Dolayısı ile hesabı tekrar aktif edilmektedir. Ancak 30 gün içerisinde hesabına hiçbir şekilde giriş yapmazsa, hesabı kalıcı olarak silinmektedir. Bu 30 gün içerisinde de hesabı halka açık olmamaktadır.

TikTok Hesap Silme Linki

TikTok hesabını kapatma linki için izlenmesi gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Öncelikle TikTok uygulamasının yüklü olduğu cihazdan uygulamaya giriş yapılmalıdır.
  • Hesaba giriş yaptıktan sonra ekranın sağ alt kısmında profil simgesi gözükmektedir ve bu simgeye tıklanmalıdır.
  • Profil görüntülenmektedir ve ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklanmalıdır.
  • Ayarlar menüsü açılmaktadır. Bu menü içerisinden Hesabımı Yönet tercih edilmelidir.
  • TikCode’um, telefon numarası, e-posta, şifre, cihazları yönet, bölge, Pro hesabına geç gibi seçeneklerin en altında Hesabı Sil seçeneği bulunmaktadır ve buna tıklanmalıdır.
  • Ardından hesabı silebilmek için uygulamaya girerken kullanılan mevcut şifre girilmelidir. Hesap silme işlemini hesap sahibinin yaptığından emin olmak için yapılan bir doğrulamadır. Şifre yazıldıktan sonra devam butonuna tıklanmalıdır.
  • Onay ekranı açılmaktadır. TikTok hesabımı silme işleminden sonra kullanıcının yapamayacakları bu sayfada gösterilmektedir ve eğer onay veriyor ise Hesabı Sil butonuna tıklamalıdır.

TikTok Hesap Silme Yapılırsa Ne Olur?

TikTok hesabı silinirse yapılamayacaklar aşağıda verilmiştir:

  • Silinen hesapla tekrar TikTok oturumu açmak mümkün olmayacaktır.
  • Gönderilmiş olan videolara artık erişebilmek mümkün olmamaktadır.
  • TikTok hesabını aktif olarak kullanırken satın alınan öğeler var ise; TikTok hesap silme işlemi yaptıktan sonra bu öğelerin iadesini talep etmek mümkün değildir.
  • Hesabın silinmesi ile beraber kullanıcı adı, videolar, takipçiler, beğeniler ve bilgilerin büyük çoğunluğu silinmektedir. Hesapta depolanmayan sohbet mesajları ve bilgiler, diğer TikTok kullanıcılarına görünür olabilmektedir. Bu sebeple önbelleğe alınan bilgiler haricinde diğer bilgilerin silineceğinin bilinmesi gerekmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.